DESKTOP
TABLET
SMALL TABLET
SMARTPHONE
 

Hoe ga ik te werk?

1.

Ik ben nogal praktisch en pragmatisch van aard en deze stijl zal je ook terugvinden in de gesprekken met mij.

2.

Een belangrijk verschil met de meer ‘klassieke therapeutische aanpak’, is dat als je net bevallen bent, je zeker niet verwacht om ‘in therapie’ te moeten gaan. Je motivatie om je te engageren in een lang (analytisch) proces is waarschijnlijk niet groot; heel begrijpelijk! Ook zijn die eerste weken en maanden samen met je baby heel kostbaar voor het opbouwen van een hechtingsband en dat is niet evident als je je niet goed voelt.

3.

Er mag dan ook niet teveel tijd verloren gaan! Om die redenen werk ik dus heel kortdurend en oplossingsgericht. Mocht je nadien de nood voelen om dieper op een aantal thema’s in te gaan, dan kan dat uiteraard ook.

 

Zwangere vrouwen

Als je zwanger bent, kan het zijn dat je al een verandering bij jezelf opmerkt, dat je bijvoorbeeld emotioneler wordt, dat conflicten uit het verleden opnieuw actueel worden, dat je depressieve gevoelens meer naar voren komen. Ook dan kunnen een aantal gesprekken helpen en bovendien heeft dit vaak een gunstig effect op hoe je je voelt tijdens de periode na de bevalling.

Partners

Waar mogelijk of wenselijk, wordt de partner betrokken bij de gesprekken. Wanneer je je als mama niet goed voelt, is de kans groot dat je partner op één of andere manier ook lijdt. Deze nieuwe levensfase stap je samen in, ook als het anders verloopt dan verwacht!